Klíma karbantartás, klíma tisztítás, klíma fertőtlenítés

Miért fontos a klímaberendezésed rendszeres karbantartása?

  • Elsősorban a családod és önmagad egészsége miatt.
  • Hogy évek múlva is ugyanazt a komfortot nyújtsa, mint újkorában.
  • Másrészt azért, hogy megóvd a klímád műszaki állapotát,
  • hogy megnöveld az élettartamát,
  • hogy csökkentsd a klímád fogyasztását
  • és nem utolsó sorban hogy érvényes maradjon a klímád akár 10 éves jótállása.
Mindegy hogy klíma karbantartásnak, tisztításnak, vagy fertőtlenítésnek nevezzük, a lényeg ugyanaz. A klíma berendezésed egészséges és biztonságos használatához elengedhetetlen a klíma rendszeres karbantartása, tisztítása. A karbantartás fontossága az egészség megőrzésén túl a működőképesség és az energiatakarékosság megőrzése is. Hidd el ezek nagyon fontos szempontok és ne becsüld le őket.
MEGRENDELEM A KLÍMÁM KARBANTARTÁSÁT!

Klíma tisztítás

A klíma tisztítás legfontosabb szabálya a rendszeresség. Rendszeres időközönként ki kell tisztítani és fertőtleníteni az egész klíma belsejét. Kompresszorral ki kell fújni a klímában lerakódott port, bármilyen minimális is az, hiszen a hőcserélő lamellái között nagyon kevés hely van, és ha ott felszaporodik, akkor már nagyon nehéz azt eltávolítani.

Ha te régebb óta használsz klímát, akkor lehet, hogy már te is tapasztaltál olyat, hogy a klíma bekapcsolásakor kellemetlen, poshadt szag áramlik a berendezésből. Ez nagy baj, nem is a kezdete, hanem már a vége. Ilyenkor szinte biztos, hogy a klímád tele van a kellemetlen szagokat okozó anyagokon túl különböző gomba és baktériumtenyészetekkel is. Mivel a klíma a szoba levegőjét lehűti és azt újra kifújja, így ezeket a kórokozókat is a levegőbe juttatja és folyamatosan fertőzi vele az ott tartózkodókat. Ebben az esetben a klímád tisztítása már nem csak egy kis fertőtlenítésről szól. A beltéri egységet ripityára kell szedni, lebontani a teljes burkolatot, kiszerelni a szűrőket, a légterelőket, a ventilátort, a cseppvíz tálcát és ezeket nagynyomású mosó segítségével mechanikusan is le kell tisztítani. A klíma beltéri hőcserélőjét is alaposan meg kell tisztítani a lerakódott szennyeződéstől. Ezek után lehet az alkatrészeket fertőtleníteni és újra összeszerelni. A klíma fertőtlenítése speciálisan erre a célra kifejlesztett anyaggal történik, amivel megszabadítunk a kellemetlen kórokozóktól, egészségesebb és kellemesebb levegőt biztosítunk a Te otthonodban is.

A készülékekben levő szűrőbetét tisztításával mindössze a por bejutása gátolható meg a készülékbe. A szűrő tisztítása tehát a levegő tisztaságára nincsen hatással. A felületes klíma tisztítás nem elegendő, feltétlenül szakszerű fertőtlenítésre van szükség. Ne fertőzd tovább az otthonodat! A klíma tisztítást, fertőtlenítést ajánlott évente legalább kétszer elvégeztetni.

MEGRENDELEM A KLÍMÁM KARBANTARTÁSÁT!

Klíma karbantartás, műszaki felülvizsgálat

Nem elegendő a klíma beltéri egységét kitisztítani, a kültéri tisztítása is ugyanannyira fontos. Ez nem egészségi, hanem műszaki okok miatt fontos. A klíma kültéri egysége rengeteg levegőt szív át magán (akár óránként 1 000 m3-t is), így sok por és szennyeződés is belekerül. Ezek felhalmozódása rontja a hőcsere hatásfokát, ezáltal a klíma többet fog fogyasztani, vagy szélsőséges esetben meg is hibásodhat, ha nem tudja a szükséges hőt leadni.

Ezen túl a klíma karbantartás során ellenőrizzük a klímád hűtőközeg töltetét, hogy ne a nyári kánikulában derüljön ki, hogy ha a klímád nem hűt megfelelően. Ellenőrizzük a villamos vezetékek bekötését, a kondenzvíz kifolyását és még megannyi műszaki dolgot, hogy a klímád megbízhatóan és gazdaságosan üzemeljen.

MEGRENDELEM A KLÍMÁM KARBANTARTÁSÁT!

Okozhat betegséget a klímaberendezés?

A megfelelően telepített, karbantartott és használt légkondicionáló teljesen biztonságosan működtethető, és nem okoz betegséget. Jelentősen fokozza a lakók komfortérzetét, javítja az életkörülményeiket a nyári kánikula idején. Idősek, szívbetegek és allergiások esetében kimondottan pozitív a kellemesen hűtött és szűrt, pollenmentes tiszta levegő hatása, mivel ebben az időszakban rendkívüli módon megterheli a gyengébb szervezetet a napközbeni folyamatos túlhevülés és a magas pollenkoncentráció. A nyugodt, pihentető éjszakai alvás stresszmentes nappalokat biztosít, és segít a test regenerálódásában.

A klíma beszerelésekor és használatakor nagyon fontos, hogy soha ne fújja közvetlenül a testedre a hideg levegőt, mivel ezzel könnyen okozhatunk megfázást, esetleg izületi és izom fájdalmakat. Ezeket a kellemetlen tüneteket megelőzheted a klímád megfelelő elhelyezésével és használatával! Kérd ebben is a KZ klíma segítségét, ne bízd ezt kóklerekre.

A klímaszerelés alkalmával mindig segítünk a berendezésed helyének a megfelelő megválasztásában, mivel egy esetleg rossz helyre felszerelt klíma miatt évtizedekig kell bosszankodnod és elviselni a kellemetlenségeket.
A klímát célszerű a szokásos ülőhelyedtől, íróasztalodtól, ágyadtól távolabb elhelyezni, vagy ha ez nem megoldható, akkor a hűtést a távollétedben megoldani, akár időzítéssel vagy internetes távvezérléssel bekapcsolni a klímát. A lakásod esetében jó megoldás, ha már délelőtt elkezded használni a klímádat és így nem engeded túlmelegedni a lakást, majd hazaérve kisebb fokozaton használod a berendezést. A hálószobád esetében szintén célszerű már előre bekapcsolni a klímát, lehűteni az alváshoz a szobát, majd pedig lekapcsolni vagy éjszakai üzemmódban járatni a légkondicionálót, amikor lefekszel aludni. Így nyugodtan végig tudod aludni az éjszakát, és kipihenten ébredsz reggel.

MEGRENDELEM A KLÍMÁM KARBANTARTÁSÁT!

Lehetsz-e allergiás a klímára?

Mivel a klíma a lakásod belső levegőjét szívja át a hőcserélőjén, lehűti és vissza áramoltatja a lakótérbe, így egészségkárosító hatása nincsen a hűtött levegőnek, ha rendesen karban van tartva a légkondicionálód. A pollenallergiások tüneteit kifejezetten és nagy mértékben enyhíti a lehűtött, klíma által megszűrt, pollenmentes levegő, az orrfújás, szemdörzsölés csökken. A pollenmentesítéshez válassz plazmaszűrős (negatív ion generátoros) klímát!
Karbantartások során találkoztunk már azzal a jelenséggel, hogy a helyiségben tartózkodók panaszkodtak, hogy a klíma beindításakor elkezdenek könnyezni, és bevörösödik a szemük, fújják az orrukat. Ilyenkor a légkondicionáló belseje tele van penésszel, gombával, mivel hosszú évek óta nem volt a klíma kitisztítva. Ilyenkor a klíma tisztítását a fent leírt módon elvégezzük, fertőtlenítjük, és ezek a tünetek teljesen megszűnnek az ott tartózkodóknál.

Fontos tudnod neked is, hogy a klímaberendezésed hőcserélőjén nagy mennyiségű levegő áramlik át egy szezonban, a levegő pedig port, polleneket hordoz magával. A lakásodban található házipor sok szerves anyagot tartalmaz (elhalt bőr, hámsejtek, poratkák), és ez lerakódik a hőcserélőn, ha nincsen rendszeresen karbantartva a készülék. A lerakódott házipor réteg a nedves hőcserélőn penésztelepeket hoz létre, amik a berendezés használatakor spórákat juttathatnak a levegőbe. Ez a legionellának nevezett tüdőbetegség egyik okozója lehet. Ez a rendkívül káros jelenség a rendszeres karbantartással megelőzhető, és csak az évekig elhanyagolt berendezésekben fedezhető fel. A házi “karbantartás”, ami a szűrő elmosásból és a boltokban kapható fertőtlenítő befújásából áll, nem képes megállítani ezt a folyamatot, mivel a hőcserélő belsejében, a klímában és a ventilátoron lerakódott por egy vékony filmet képez, és ezt házilagos módszerekkel nem lehet eltávolítani. Az a klíma, ami évente két alkalommal alaposan ki van tisztítva és karban van tartva, még hosszú évek múlva is olyan lesz, mint újkorában.
A családod egészsége neked is megér ennyit. Ne hanyagold el a klímád karbantartását!

MEGRENDELEM A KLÍMÁM KARBANTARTÁSÁT!

Mi itt vagyunk. Reméljük te is!

Klíma karbantartás, klíma tisztítás, klíma fertőtlenítés szolgáltatásunk Cegléd kb. 50-60 km-es körzetében érhető el. Ha te is itt laksz, akkor az szuper, ne is keresgélj tovább, keress minket, hogy klíma karbantartás szolgáltatásunkkal segítsünk otthonodba egy jobb klímát varázsolni!  A részletes település listát a lap alján találod.

Amennyiben az ország más részén élsz, akkor sajnos mi nem tudunk neked segíteni a klíma tisztítással és karbantartással kapcsolatban, de ne menj sehova, válaszd ki álmaid klímáját a Webáruházban!

MEGRENDELEM A KLÍMÁM KARBANTARTÁSÁT!

Klíma tisztítás megrendelése

Rendeld meg ezen az űrlapon a klímád karbantartását, tisztítását. Mi 24 órán belül felvesszük veled a kapcsolatot és egyeztetünk a részletekről.

Ne feledd, a klíma karbantartás, klíma tisztítás szolgáltatásunk Cegléd, Ceglédbercel kb. 50-60 km-es körzetében érhető el. Amennyiben az ország más részén élsz, akkor sajnos mi nem tudunk neked segíteni klímád karbantartásával kapcsolatban.

Klíma karbantartás megrendelése

Te is itt laksz? Az klassz, akkor egymásra találtunk!

Klíma karbantartás, klíma tisztítás szolgáltatásunk Cegléd, Ceglédbercel kb. 50-60 km-es körzetében, az alábbi településeken és azok vonzáskörzeteiben érhetőek el:

Abony, Albertirsa, Bénye, Cegléd, Cegléd-Budaiút, Ceglédbercel, Csemő, Csévharaszt, Dabas, Dános, Dánszentmiklós, Farmos, Felsőlajos, Gomba, Gyömrő, Hernád, Inárcs, Jászkarajenő, Jászság, Kakucs, Katonatelep, Káva, Kecskemét, Kocsér, Kőröstetétlen, Lajosmizse, Mikebuda, Monor, Monorierdő, Nagykáta, Nagykőrös, Nyáregyháza, Nyársapát, Örkény, Pánd, Pilis, Pusztavacs, Rákóczifalva, Sári, Sülysáp, Szandaszőlős, Szászberek, Szolnok, Táborfalva, Tápióbicske, Tápiógyörgye, Tápióság, Tápiószecső, Tápiószele, Tápiószentmárton, Tápiószőlős, Törtel, Újhartyán, Újlengyel, Újszilvás, Üllő, Vasad, Vecsés

MEGRENDELEM A KLÍMÁM KARBANTARTÁSÁT!